Uitslag D1 ronde 3, 17 januari in Sint-Oedenrode

Zondag 17 januari werd in Sint-Oedenrode de derde ronde van de D1-competitie gehouden. Tegenstanders waren Den Doorn uit Almkerk en de organiserende vereniging Argo. Neptunus '58 kwam met 38 zwemmers in actie, die allen tweemaal van start gingen. Daarnaast gingen er ook nog zes estafetteteams het water in. Het leverde de Schijndelse ploeg 53 persoonlijke records op.

Er werd ook een flink aantal medailles veroverd. Goud was er voor Indy Jongman op de 50 vlinder en de 50 rug. Ze verbeterde haar persoonlijke record op de vlinderslag met ruim drie seconden. Gijs Deelen was de snelste op de 50 school dankzij een pr van twee seconden en is nog slechts één seconde verwijderd van de limiet voor de Brabantse Kampioenschappen. Delane Lathouwers verraste met een pr van maar liefst 6,5 seconde en werd daarvoor beloond met een gouden plak. De laatste gouden medaille was voor Sandra Schellekens, die op de 100 vrij iedereen te snel af was. Aniek Pennings behaalde brons op de 50 vlinder en zilver op de 50 vrij, waarop ze haar pr met een volle seconde aanscherpte. Elke Schellekens zwom zich ook tweemaal naar het podium: ze haalde zilver op de 200 rug en brons op de 50 vrij. Shirley Voets leverde op de 100 rug en 200 wissel een identieke prestatie: op beide afstanden een pr (verbeteringen van anderhalve en zes seconden), clubrecords en ook beide keren binnen de limiet voor de Brabantse Zomerkampioenschappen. De laatste zwemmer met twee medailles was Roel vd Kleij. Hij behaalde brons op de 200 school en zilver op de 100 vrij. Wessel Verhoeven en Katie Brunnen behaalden beiden op de 25 vlinder een bronzen medaille. Katie was ruim twee seconden sneller dan ooit. Jeroen Trimbach verbeterde zijn beste tijd op de 100 rug met vier seconden en behaalde eveneens brons. Er werden helaas ook een aantal vierde plaatsen gehaald. Zo belandde Wessel op de 50 rug net naast het podium en overkwam Anouk van Os hetzelfde op de 50 school, ondanks een pr van een seconde. Kyra Jongman verbeterde haar beste tijd op de 100 rug met twee seconden, maar kwam net tekort voor een medaille. Anouk van Lokven (200 school en 100 vrij), Bo Sluijpers (50 vlinder en 50 vrij) en Lisa Smits (50 vrij en 200 rug) werden zelfs tweemaal vierde. Op de 200 meter wisselslag tikte Jeroen als vierde aan, maar verbeterde wel zijn persoonlijke record met tien seconden.

Behalve bovenstaande prestaties wisten een aantal zwemmers hun persoonlijke toptijden met meerdere seconden aan te scherpen. Gijs Deelen zwom na zijn gouden 50 school ook nog een pr van bijna acht seconden op de 100 rug, en zijn tussentijd na 50 meter was ook twee seconden sneller dan ooit. Marleen van Dijk en Jeroen van Dinther verbeterden hun beste tijd op de 50 vlinder met maar liefst vijf seconden. Macs vd Doelen zwom 2,5 seconde sneller dan ooit op de 50 school en scherpte ook zijn tijden op de 50 en 100 rug aan, met maar liefst 2,5 en bijna vier seconden. Amy Heeren was op de 50 school 2,5 seconde sneller dan ooit en op de 100 rug dook ze acht seconden onder haar oude toptijd. Delane Lathouwers was op de 50 vrij, na zijn gouden 50 vlinder, twee seconden sneller dan voorheen. Luc vd Loo zwom op de 50 school bijna vijf seconden dan hij ooit deed. Zijn broer Tom verbeterde zich op de 50 vlinder met vier seconden. Demi van Os deed daar nog een schepje bovenop en zwom 6,5 seconde sneller dan haar oude pr. Valerie Messerschmidt wist op de 50 rug haar beste tijd zeven seconden scherper te stellen. Kim vd Spank was op de 50 school vier seconden sneller dan haar oude toptijd, terwijl Daphne Voets op de 50 vlinder bijna drie seconden onder haar oude toptijd dook.

Ook tijdens de estafettes was Neptunus '58 succesvol. Op de 4 x 100 vrij werden Lisa, Anouk van Helvoirt, Elke en Shirley derde. Aan het einde van de middag stond de 4 x 50 wissel meisjes t/m 15 jaar op het programma, waarbij Neptunus '58 maar liefst drie teams had ingeschreven. Team 1 (Anouk van Helvoirt, Anouk van Lokven, Shirley en Bo) werd tweede. Zoë (met een nieuw pr op de 50 rug als startzwemster), Daphne, Aniek en Demi werden vierde en Vera, Rachel, Lies en Marleen werden zesde. Tot slot zwommen de jongens en meiden tot en met 11 jaar de 4 x 25 meter schoolslag. Hier waren er twee teams van de Schijndelse vereniging. Gijs, Amy, Noud en Anouk van Os werden tweede. Macs, Fabiënne, Pim en Kyra tikten als vijfde aan.